Nunta de argint – cum să sărbătorești 25 de ani de căsătorie într-un mod unic împreună cu sufletul tău pereche  

Nunta de argint – cum să sărbătorești 25 de ani de căsătorie într-un mod unic împreună cu sufletul tău pereche  , 1, riviera-park.ro

Nunta de argint, cunoscută și sub denumirea de „nunta de 25 de ani”, este una dintre cele mai importante aniversări a căsătoriei din viața unui cuplu. Însă, fiecare an după ce partenerii își unesc destinele are câte un nume tradițional – spre exemplu, primul an este „nunta de hârtie”, ai doilea „nunta de bumbac”, iar al treilea „nunta de piele”.

Fiindcă 25 de ani de căsătorie, „nunta de argint” sub numele tradițional, este o ocazie extra specială pentru soți, care trebuie sărbătorită ca atare, am creat acest ghid despre cum să organizezi acest eveniment de la A la Z. Dacă nu ești sigur că asta este ceea ce îți dorești, nu-ți face griji, deoarece am pregătit pentru tine câteva motive care te-ar putea face să te răzgândești. Deci, descoperă în rândurile care urmează secretele care stau la baza unei aniversări reușite, dar și importanța acesteia în viața de cuplu!

1. Nunta de argint – de ce este atât de importantă nunta de 25 de ani?

Așa cum am stabilit deja, nunta de argint este o ocazie deosebită pentru un cuplu care se bucură de compania celuilalt, în calitate de soț și soție, de 25 de ani. Însă, este posibil ca un astfel de eveniment să nu prezinte interes pentru toată lumea, la început, sau chiar deloc. De cele mai multe ori, din cunoștințelor lipsă despre importanța lui. Așadar, dacă te numeri printre cei care nu sunt siguri că este o idee bună planificarea aniversării de nuntă, atunci ai ajuns în locul potrivit. În rândurile de mai jos vei putea afla câteva informații care te-ar putea face să-ți schimbi părerea la 180 de grade.

Nunta de argint - două pahare, mâini mire și mireasă

Iată care sunt motivele principale pentru care organizarea nunții de argint este o decizie excelentă:

  • arată că relația voastră reprezintă, în continuare, o prioritate pentru amândoi;
  • vă ajută să vă amintiți trecutul într-o lumină pozitivă, chiar dacă ați întâmpinat și provocări;
  • vă oferă șansă să ieșiți din rutina zilnică;
  • puteți celebra împreună cu cei dragi într-un cadru spectaculos;
  • vă veți putea bucura de un moment care v-a schimbat viața pentru totdeauna.

Nunta de argint - mâini, inele de argint

Pe lângă toate acestea, se mai poate adăuga și următorul aspect: prin marcarea datei de la căsătorie, fie că este vorba despre 25 de ani, fie despre o altă cifră care indică anii petrecuți împreună de la nuntă, cuplurile își pot întări conexiunea și, în plus, au posibilitatea de a-și reafirma angajamentul unul față de celălalt prin reînnoirea jurămintelor la biserică.

Așadar, făcându-ți timp pentru a sărbători o ocazie atât de specială vei contribui semnificativ la menținerea unei relații sănătoase și fericite, așa cum ai visat dintotdeauna. Nu uita că fiecare clipă contează, iar „25” este o cifră impresionantă, cu care nu mulți se pot lăuda când vine vorba de anii petrecuți alături de persoana iubită.

2. 25 de ani de căsătorie – nunta de argint planificată de la A la Z

Dacă ai ajuns la acest capitol din articolul nostru, cel mai probabil, te-ai convins de importanța acestei ocazii aparte din viața ta și a sufletului tău pereche. Așadar, acum că știi că organizarea unei petreceri este modalitatea perfectă prin care să vă bucurați de cei 25 de ani frumoși petrecuți împreună, atât la bine, cât și la rău, mai rămâne de aflat doar cum o poți planifica.

Nunta de argint - pahare cu șampanie

În continuare, în acest articol, vei putea descoperi mai multe idei pentru nunta de argint astfel încât evenimentul să fie conform așteptărilor voastre, a partenerilor care urmează să intre într-o nouă etapă a vieții lor de cuplu, dar și cu care să vă surprindeți invitații de toate vârstele.

2.1. Idei pentru nunta de argint cu care să-ți surprinzi invitații

Nunta la 25 de ani de căsătorie, la fel ca orice altă ocazie specială din viața unui cuplu, trebuie planificată până la cel mai mic detaliu, pentru ca, în final, totul să iasă perfect. Mai jos am evidențiat aspectele cele mai importante care merită atenția ta.

Tema pentru nunta de argint

Pentru început, trebuie selectată o temă care să reprezinte atât „mireasa”, cât și „mirele”. Iată câteva opțiuni care merită luate în calcul:

  • o petrecere cu tematică argintie – această este, de altfel, cea mai bună alegere;
  • o petrecere cu tematică alb-negru;
  • o petrecere retro cu tematic Bollywood;
  • o petrecere cu tematică din anii ‘90 – pentru a o recrea pe cea de la nunta voastră.

Desigur, pe lângă acestea se mai pot adăuga multe altele, în funcție de preferințele voastre și, de ce nu, a copiilor pe care îi aveți împreună. Dacă, spre exemplu, vă place să călătoriți în familie, optați pentru o nuntă tematică pentru a vă reflecta această pasiune – o temă maritimă este perfectă dacă iubiți marea, spre exemplu.

Orice gând ați avea când vine vorba de acest subiect, nu vă fie teamă să-l comunicați persoanei care se ocupă de organizarea evenimentului, deoarece, la urma urmelor, un event planner bun va reuși să transforme în realitate orice dorință ați avea!

Decor pentru nunta de argint

Următorul pas este stabilirea elementelor de decor din locul unde se va desfășura aniversarea. O opțiune clasică, dar la care apelează majoritatea cuplurilor aflate în această situație, este reprezentată de baloanele metalice cu heliu în forma de „2” și de „5”. În plus, se pot achiziționa o mulțime de obiecte grozave pentru o astfel de petrecere, de la bannere cu diverse texte drăguțe, scrise cu un font argintiu, precum „LOVE”, până la șervețele pe argintiu.

Nunta de argint - brioșe cu glazură roz și albastru, semn cu LOVE

Invitații pentru nunta de argint

Deși invitațiile nu sunt obligatorii pentru un astfel de eveniment, este bine, totuși, să existe – astfel, vei transmite tuturor, indirect, mesajul că te-ai ocupat și de cel mai mic detaliu ce ține de aniversarea voastră. De obicei, acestea includ câteva detalii importante, precum data și ora. Alte elemente cheie le constituie locația unde va avea loc petrecerea aniversară și, bineînțeles, cine o găzduiește – adică, tu și sufletul tău pereche.

Fie că le trimiți prin poștă, fie că le înmânezi personal rudelor, prietenilor și colegilor de la locul de muncă, trebuie neapărat ca fiecare dintre ei să primească invitațiile cu două săptămâni, cel puțin, înainte de eveniment. În caz contrar, este posibil ca programul lor să fie deja plin și să nu poată participa în una dintre cele mai importante zile pentru tine și persoana iubită. Ceea ce nu-ți dorești să se întâmple, nu-i așa?

Mâncare și băuturi pentru nunta de argint

Una dintre cele mai importante acțiuni când vine vorba de planificarea unui eveniment, indiferent că este de zi sau de noapte, despre o aniversare a nunții, o zi de naștere sau o altă ocazie importantă care adună oamenii la un loc, o reprezintă crearea unui meniu cât mai complex. Acesta trebuie atent gândit, astfel încât să satisfacă toate poftele invitaților.

Dacă ești în căutarea unui răsfăț dulce, atunci un candy bar este de nelipsit în locul unde va avea loc aniversarea. De la bomboanele învelite în foițe argintii sau așezate pe boluri din sticlă, până la prăjiturelele cu glazură de culoare gri, există o mulțime de variante prin care invitațiilor le pot fi încântate papilele gustative.

Nunta de argint - candy bar, mousse, candy pops
Nunta de argint - prăjituri alb cu gri, suport alb

Dacă vei opta pentru un eveniment privat la un restaurant elegant te vei putea bucura de ajutor din acest punct de vedere. Spre exemplu, meniurile Riviera au fost atent concepute pentru ca toate gusturile, inclusiv cele ceva mai pretențioase, să fie satisfăcute. Mai mult decât atât, puteți alege unul dintre meniurile standard de nuntă sau puteți discuta cu un membru al echipei pentru a vă propune unul personalizat care să corespundă preferințelor voastre. În plus, despre acest restaurant cochet vom vorbi, pe larg, și ceva mai târziu.

Desigur, nici la capitolul băuturi nu trebuie să vă lăsați mai prejos. Acesta trebuie să fie unul diversificat, cu mai multe sortimente de băuturi alcoolice, dar și non-alcoolice. Prezența unui bar cu opțiuni multiple poate fi soluția pentru ca toată lumea să aibă parte de băuturile dorite, iar în cazul în care sunt indeciși, un barman cu experiență în domeniu să le propună și prepare variante potrivite pentru ei.

Nunta de argint - bar, băuturi

Însă, ce îți trebuie pentru nunta de argint în plus față de cele amintite deja? Dacă veți opta pentru o petrecere în detrimentului unei vacanțe, spre exemplu, pentru a celebra aniversarea de 25 de ani, atunci mai există câteva idei care v-ar putea prezenta interesul. De data aceasta, însă, legate de partea de entertainment. Spre exemplu, poți să-i faci o surpriză partenerei/partenerului și să fie prezentă o trupă care să cânte live melodiile preferate.

Nunta de argint - scaune, masă, boxe, tobe

Nunta de argint - scenă, mese

De asemenea, puteți să vă declarați iubirea sub privirile celor dragi. Mesaje venite din suflet, precum „tu ești motivul zâmbetului meu din fiecare zi” sau „voi prețui mereu fiecare amintire din acești 25 de ani petrecuți împreună”, cu siguranță, o va emoționa profund pe persoana care ți-a fost aproape, în toți acești ani, necondiționat.

2.2. Nunta de argint – tradiții pe care trebuie să le respecți

Și la capitolul tradiții este bine să fii informat corect pentru a știi exact ce ai de făcut și la ce anume să ai grijă când vine vorba de planificarea acestui eveniment.

Nunta de argint: tradiții care s-au păstrat din generație în generație

Conform tradiției, soții trebuie să ofere soțiilor lor, la a 25-a aniversare a căsătoriei, o coroană de argint. Însă, poate, te întrebi, „de ce din argint?„. Răspunsul este simplu: acesta este cunoscut pentru durabilitatea și rezistența sa – caracteristici care simbolizează 25 de ani de căsătorie.

Însă, odată cu trecerea anilor, cuplurile din întreaga lume au găsit și alte modalități ingenioase prin care să celebreze această zi din viața lor. Așa că, în prezent, cea mai importantă tradiție pe care partenerii trebuie să o respecte când vine vorba de nunta de argint este includerea materialului specific, adică argintului. Acest metal prețios și strălucitor, care reprezintă dragostea eternă dintre două persoane dintr-o căsnicie de lungă durată, poate fi prezent în diferite obiecte care urmează să fie oferite cadou soției/soțului, cum ar fi, spre exemplu, într-o bijuterie delicată, în decorațiunile din locul unde va avea loc petrecerea și așa mai departe.

Așa cum a fost menționat deja și anterior, o altă tradiție o reprezintă reînnoirea jurămintelor la biserică, unde pot participa, de asemenea, câțiva membri apropiați ai familiei.

2.3. Locații pentru nunta de argint: ce variante există?

În prezent, există trei categorii de persoane când vine vorba de celebrarea unei ocazii importante, mai precis: cei care organizează o petrecere într-un restaurant sau într-un alt spațiu special amenajat pentru evenimente, cei care își rezervă o vacanță într-o destinație preferată de ei și, în cele din urmă, cei care nu fac nimic pentru a marca, într-un mod special, o zi atât de importantă din viața lor de cuplu. Așadar, plecând de la aceste afirmații, îți vom prezenta în rândurile următoare câteva variante excelente de locații pentru care poți opta în cazul în care te numeri printre cei care vor să nu uite niciodată această zi din viața lor.

Locații pentru nunta de argint: variante excelente pentru care poți opta

În primă fază, este esențial să stabilești împreună cu soția/soțul bugetul pe care doriți să-l alocați petrecerii și, desigur, să vă gândiți aproximativ câte persoane vor participa, După ce ați aflat aceste detalii esențiale, puteți să vă orientați spre un loc care să fie perfect din toate punctele de vedere. Spre exemplu, un restaurant pentru nuntă este o idee minunată, pe care o puteți lua în calcul dacă visați la un cadru modern, romantic și sofisticat pentru aniversarea voastră. Aici, vă puteți bucura de o atmosferă relaxantă, în care toată lumea se va simți bine, dar și de muzică live și de specialități delicioase pregătite cu mare grijă. Mai mult decât atât, Riviera Park dispune de un event planner care se va ocupa de fiecare detaliu ce ține de evenimentul vostru pentru ca, în final, să fie conform așteptărilor voastre sau, de ce nu, chiar mai bine decât atât.

Nunta de argint - masa, 5 scaune roz deschis, trei scaune albastre, semn cu 9 pe masă

Nunta de argint - salon de nunti, masa, tacamuri, servetele roz

Nunta de argint - servețele roz, tacâmuri

Aveți peste 300 de invitați? Nu vă faceți griji, deoarece unul dintre saloanele Riviera, trei la număr, dispune de un spațiu generos, cu un decor chic, care să vă ofere șansa să-i adunați împreună pe toți cei dragi. Oricum, indiferent dacă vei opta salonul de 130 mp pentru 50 de persoane, pentru cel de 250 mp pentru 120 de persoane sau pentru cel de 300+ de persoane, event plannerul va pune accent pe fiecare detaliu, astfel încât aniversarea de 25 de ani de căsătorie să fie exact așa cum vă imaginați amândoi.

Nunta de argint - suport de șampanie, pahar, masă

Nunta de argint - vaza cu lalele, masă, tacâmuri

Nunta de argint - vaze cu lalele, șervețele roz

Nunta de argint - bar, oglinzi, mese

Nunta de argint - masa cu fata de masă roz în stânga, scaune albastre și roz

Nunta de argint - masa mirilor în față, masă în drapta, scaune roz

În schimb, dacă vă doriți să mergeți într-o vacanță, optați pentru o destinație exotică, precum Maldive sau Thailanda. Astfel, cu siguranță nu o să uitați niciodată ce ați făcut pentru a celebra cei 25 de ani împreună.

Pe de altă parte, dacă faceți parte din categoria celor care nu doresc să-și părăsească propriul cămin, chiar dacă este vorba despre o ocazie atât de importantă ca nunta de argint, puteți face, oricum, ceva special, pentru ca această dată să nu rămână nemarcată. Preparați un fel de mâncare delicios împreună sau urmăriți un film romantic, spre exemplu. În final, fiecare cuplu este diferit, iar modul în care sărbătoriți nunta de argint depinde doar de voi.

În concluzie, acum că ai aflat o mulțime de informații despre nunta de argint, când se face, de ce este importantă, ce tradiții trebuie respectate, dar și care sunt detaliile care fac diferența dintre un eveniment monoton și unul memorabil, este timpul să începi demersurile necesare în ceea ce privește organizarea ei, nu-i așa? La urma urmelor, doar o singură dată în viață te poți bucura de 25 de ani de căsătorie împreună cu sufletul tău pereche.

Surse foto: Freepik.com, Pexels.com, Riviera-park.ro

Alege-ne pentru evenimentele importante din viața ta

Alte articole care te-ar putea interesa...