Nunta de aur – află cum poți celebra 50 de ani valoroși de căsătorie într-un cadru perfect alături de cei dragi 

Nunta de aur – află cum poți celebra 50 de ani valoroși de căsătorie într-un cadru perfect alături de cei dragi , 1, riviera-park.ro

Nunta de aur este unul dintre cele mai importante evenimente din viața unui cuplu, fiindcă nu oricine se poate mândri cu 50 de ani petrecuți alături de sufletul său pereche. La urma urmelor, asta înseamnă jumătate de secol! Deci, dacă ai șansa de a te bucura de o zi atât de specială împreună cu persoana iubită, cu care ai experimentat aproape toate triumfurile și provocările posibile din viața unui om, nu trebuie sub nicio formă să o lași să treacă fără să sărbătoriți împreună cu toți cei dragi!

Indiferent dacă ești preocupat de organizarea unui astfel de eveniment pentru a aniversa 50 de ani petrecuți împreună cu jumătatea ta sau dacă această ocazie va avea loc în viitorul apropiat și vrei să fii complet pregătit încă de pe acum, în acest articol vei putea descoperi o mulțime de informații utile despre acest subiect. Deci, dacă ești curios despre ce implică planificarea unei nunți de aur de la A la Z, dar și să descoperi motivele pentru care această ocazie nu trebuie trecută cu vederea, atunci citește în continuare acest articol!

1. Nunta de aur – de ce ar trebui cuplurile să celebreze această ocazie specială?

O aniversare de 50 de ani de la căsătorie, „nunta de aur” sub denumirea tradițională, reprezintă o piatră de hotar remarcabilă din viața unui cuplu. Chiar dacă acest fapt se poate afirma despre orice altă aniversare, fie că vorbim despre 10 ani de căsătorie, fie despre 25 de ani de căsătorie, la această există ceva cu adevărat uimitor. Chiar și așa, uneori, marcarea acestui eveniment reprezintă o adevărată provocare pentru seniori. Însă, despre acest aspect vom vorbi, în acest articol, puțin mai târziu. Pentru început, trebuie să descoperi de ce o astfel de ocazie trebuie marcată corespunzător de cei aniversați.

Nunta de aur - cuplu, vestă cu model, bluză roz

Dacă tu și soțul/soția tău/ta sunteți căsătoriți de o perioadă atât de lungă de timp, înseamnă că v-ați construit, cu adevărat, o viață ca parteneri. În fond, în jumătatea de secol petrecută împreună ați trecut printr-o mulțime de situații, bune sau rele. Specialiștii au afirmat despre cuplurile care rezistă testului timpului că, deși nu sunt perfecte, probabil au dezvoltat un „atașament sigur” – concret, prin acest termen terapeuții se referă la faptul că fiecare membru este receptiv și implicat în relația sa. Așadar, pornind de la această premisă, atașamentul sigur este un triumf care trebuie sărbătorit așa cum se cuvine.

Dacă te-am convins că planificarea nunții de aur reprezintă o modalitate excelentă prin care puteți sărbători fiecare moment de care v-ați bucurat împreună în toți acești ani, atunci trebuie să citești rândurile care urmează. Am pregătit o mulțime de idei pe care le poți lua în considerare în vederea conceperii unui eveniment inedit, de la sugestii de locații și până la elemente decorative de poveste.

2. 50 de ani de căsătorie – nunta de aur planificată până la cel mai mic detaliu

Nunta de 50 de ani, așa cum am stabilit deja, este o ocazie cu care orice cuplu se poate mândri. Iată de ce spunem asta: conform unor cercetări, doar 6% dintre cuplurile americane ajung să sărbătorească nunta lor de aur. Acest număr scăzut este consecința mai multor factori care împiedică acest eveniment să se producă, printre care se numără speranța de viață și provocările din viața de cuplu pe care partenerii trebuie să le depășească. Spre exemplu, o pereche care s-a căsătorit la 30 de ani trebuie să fie încă împreună la 80 de ani pentru a sărbători nunta de aur, ceea ce înseamnă că trebuie să treacă peste furtunile care apar pe parcurs fără să divorțeze și, evident, să trăiască până atunci.

Nunta de aur - cuplu, verdeață

În ziua de azi, fiindcă jumătate din toate căsătoriile se termină cu divorț, iar speranța medie de viață se situează în jurul valorii de 76 de ani, în America, cel puțin, cuplurile care ajung să se bucure de 50 de ani împreună au, într-adevăr, un motiv de a sărbători. De aceea, am pregătit mai multe idei care te pot ajuta să creezi evenimentul mult dorit!

2.1. Locații pentru nunta de 50 de ani: unde se poate desfășura?

Prima etapă și, poate, cea mai importantă dintre toate când vine vorba planificarea nunții de aur, o reprezintă selectarea locației potrivite pentru fiecare cuplu în parte. Desigur, este esențial să stabiliți împreună, înainte de alegerea locului perfect, care este bugetul alocat acestui eveniment și aproximativ câte persoane ați dori să invitați – ambele aspecte reprezintă criterii fundamentale de care trebuie să țineți cont. Cu ocazia împlinirii a 50 de ani de căsătorie, puteți lua în considerare varianta organizării evenimentului în restaurantul pentru nuntă Riviera, o locație cu un spațiu generos – interiorul de peste 1000 mp și terasa de 300 mp – și decorată cu foarte mult bun-gust. Aici, vă puteți bucura de un cadru plin de romantism, iar invitații, în mod cert, se vor simți fantastic din toate punctele de vedere. De la un meniu standard delicios sau unul personalizat pe placul vostru și până la muzică live care va încânta invitații, fiecare detaliu va fi pus la punct pentru ziua cea mare.

În plus, dacă tu și jumătatea ta aveți nevoie de ajutor în ceea ce privește planificarea, Riviera Park vă vine în ajutor. Un event planner profesionist se va asigura că dorințele voastre devin realitate pentru ca, în final, petrecerea aniversară să fie exact așa cum ați visat.

Nunta de aur - bar, oglinzi, mese

Nunta de argint - masa mirilor în față, masă în drapta, scaune roz

Nunta de aur - scaune, masă, boxe, tobe

Nunta de aur - scenă, mese

Riviera Park nu a uitat nici de nevoile micuților! Dacă la eveniment vor participa nepoții sau strănepoții voștri, puteți alege, opțional, varianta de a se amenaja spații dedicate pentru copii și chiar pentru ca aceștia să beneficieze de numere artistice pentru cei mici.

Nunta de aur - vaza cu lalele, masă, tacâmuri

Chiar dacă doriți să chemați mai mult de 300 de persoane la eveniment, nu trebuie să vă faceți nicio grijă în legătură cu dimensiunea locului, deoarece unul dintre saloanele Riviera dispune de suficient spațiu pentru ca toți cei dragi să petreacă alături de voi. La fel, nu trebuie să vă faceți probleme nici dacă veți invita mai puține persoane, deoarece unul dintre saloanele Riviera are 130 mp și este ideal pentru 50 de persoane.

Nunta de aur - suport de șampanie, pahar, masă

Nunta de aur - vaze cu lalele, șervețele roz

Mai mult decât atât, indiferent pentru ce salon ai opta dintre cele de la Riviera Park – pentru salonul de 130 mp pentru 50 de persoane, pentru cel de 250 mp pentru 120 de persoane sau pentru cel de 300+ de persoane – spațiul va fi ideal pentru evenimentul vieții voastre, iar event plannerul, cu siguranță, vă va întrece așteptările când veți vedea rezultatul final.

Nunta de aur - servețele roz, tacâmuri

Nunta de aur - salon de nunti, masa, tacamuri, servetele roz

Nunta de argint - masa cu fata de masă roz în stânga, scaune albastre și roz

Nunta de argint - masa, 5 scaune roz deschis, trei scaune albastre, semn cu 9 pe masă

2.2. Idei inspirate pentru o nuntă de aur reușită

După cum probabil ai ghicit deja, simbolul tradițional pentru aniversarea de 50 de ani este aurul. Acesta este un metal rar și valoros, cu diverse culori, precum galben sau alb, care este asociat cu strălucirea unei iubiri care a rezistat jumătate de secol împreună.

Se spune că acest material a început să fie asociat cu nunta de aur încă din antichitate, însă mai ferm consolidat a fost abia la începutul secolului al XX-lea, când căsătoriile au devenit mai comune, iar speranța de viață a început să crească. În perioada respectivă, potrivit obiceiurilor, soțiile primeau de la partenerii lor coroane confecționate din aur pentru a celebra această ocazie aparte. În prezent, însă, nu este nevoie ca soții să ofere un astfel de accesoriu prețios pentru a-și dovedi iubirea față de soțiile lor, iar doamnele, dacă doresc, pot să dăruiască la rândul lor un obiect cu însemnătate. Ca atare, printre cadourile de excepție pe care merită să le iei în considerare se numără următoarele:

Pentru ea: un colier din aur, o bijuterie din aur, o broșă aurie, un trandafir conservat înmuiat în aur, cercei eleganți de aur;

Pentru el: un ceas din aur, un buton auriu, găleată pentru gheață cu monogramă aurie.

Nunta de aur - cuplu, cămașă albastră, perle la gâtul doamnei

Vrei să mai descoperi și alte idei minunate pentru o nuntă de aur reușită, în afară de darurile ce se pot oferi? În cazul acesta, citește rândurile următoare și consultă-te cu soția/soțul pentru a le selecta pe cele care sunt pe placul amândurora!

Teme și decorațiuni pentru nunta de aur

Fiindcă este vorba despre nunta de aur, ce temă mai potrivită există decât una de aur? Drept care, spațiul ales poate fi decorat cu baloane cu semnul „50”, dar și clasice, confetti, șervețele, farfurii, tacâmuri și multe alte elemente de decor în tonuri strălucitoare de auriu. Însă, nu trebuie să se exagereze cu includerea prea multor obiecte de acest fel. Pentru a contrasta într-o manieră cât mai armonioasă această nuanță, optează pentru încă o culoare sau nonculoare, precum negru, iar rezultatul va fi unul excelent din punct de vedere estetic.

Dacă tema aurie este o variantă prea previzibilă, atunci ce ziceți de una aleasă în funcție de locația unde ați fost în luna de miere sau, de ce nu, unde v-ar fi plăcut să mergeți în acest context? Spre exemplu, dacă ați fost în luna de miere la mare sau dacă v-ați fi dorit să mergeți, atunci îndreptați-vă atenția spre tema marină, deoarece este o idee excelentă pentru petrecerea voastră aniversară. Puteți include în decor scoici, plase de pescuit, vapoare în miniatură și alte elemente specifice din sfera respectivă.

Un element de nelipsit din spațiul unde va avea loc petrecerea, indiferent de tematica selectată în final, este un semn personalizat de nunta de 50 de ani. Aici pot fi incluse numele partenerilor de cuplu, fotografi de familie, data căsătoriei sau alte informații relevante pentru voi, a fericitului duo care se bucură de atât de mulți ani valoroși împreună.

Mâncare și băuturi pentru nunta de aur

În primă fază, să vorbim despre ce ar trebui să conțină unul dintre cele mai iubite spații din cadrul tuturor evenimentelor: barul cu dulciuri, cunoscut sub denumirea de „candy bar”. Printre cele mai populare delicii de încorporat în această zonă dulce se numără cupcakes-urile, gogoșile, macaronsurile, mini cheesecake-urile, jeleurile, prăjiturelele cu glazură, biscuiții acoperiți cu ciocolată sau vanilie, iar lista poate continua. Toate acestea, pentru nunta de aur, în mod ideal, ar trebui să conțină măcar o tentă de auriu.

Nunta de aur - candy bar nuntă

Nunta de aur - deserturi pentru nuntă, tăviță aurie

După ce micile deserturi au fost alese, este imperios necesar ca orice cuplu să ia în considerare estetica generală. Masa, elementele de decor de pe ea și tăvile pe care se află preparetele dulci trebuie să fie în armonie cu paleta de culori a evenimentului și cu tematica aleasă. Cu alte cuvinte, este esențial nu numai ca în deserturile în sine să fie integrat auriul, dar și în decorul folosit în întreg candy barul.

Acum, să vorbim pe larg despre meniul cu mâncare. În cazul în care veți ajunge la concluzia că un eveniment privat la un restaurant modern și sofisticat reprezintă alegerea cea mai bună pentru voi, atunci veți fi încântați să aflați următoarea informație: veți beneficia de ajutor specializat când vine vorba de selectarea meniului. Spre exemplu, meniurile Riviera au fost atent create de maeștrii bucătari pentru a satisface gusturile tuturor. Și asta nu este tot! Nu este nevoie să vă limitați la un meniu standard de nuntă – acum, în urma unei discuții cu un membru al echipei Riviera Park, la cererea voastră, veți primi o propunere de meniu personalizat care să corespundă preferințelor voastre. Astfel, se pot crea atât meniuri personalizate pentru adulți, cât și pentru copii, care să răspundă întocmai cerințelor voastre.

Se spune că meniul cu băuturi este la fel de important ca cel de mâncare atunci când vine vorba de un eveniment reușit. De aceea, pentru a satisface așteptările invitaților sau, de ce nu, pentru a le depăși, trebuie să te asiguri că acesta va fi cât mai diversificat. Însă, ce înseamnă acest lucru? Concret, trebuie să existe atât o gamă largă de sortimente de băuturi alcoolice, cât și non-alcoolice, pentru adulții care nu consumă alcool și pentru copii.

Nunta de aur - două pahare cu șampanie, cadouri cu auriu

O soluție în acest sens o reprezintă existența unui bar în cadrul locației, unde un barman cu experiență în domeniu să-i ajute pe invitați să se decidă cu privire la băutura perfectă pentru ei în urma informațiilor primite referitoare la preferințele personale.

Ca o notă de final, sperăm că aceste sugestii îți vor veni în ajutor ție și perechii tale pentru a crea amintiri memorabile cu ocazia celei de-a cincizecea aniversări a căsătoriei voastre. Totuși, dacă doriți să optați pentru o altă variantă sau chiar pentru a mai realiza o activitate împreună după o astfel de petrecere într-un restaurant rafinat, atunci luați în considerare ideea de a merge într-o vacanță. O croazieră pe Marea Mediterană, un city-break într-o capitală din Europa sau un sejur la mare ori la munte în România pot fi niște variante grozave pe care le puteți lua în calcul pentru a trăi noi experiențe împreună.

În concluzie, nunta de aur este un eveniment de o amploare deosebit de mare în viața unui cuplu, deoarece se sărbătoresc 50 de ani de la căsătoria lor, iar cu acest lucru nu se pot mândri multe persoane. Așadar, pentru a sărbători fiecare triumf, dar și fiecare provocare pe care ați reușit să o depășiți cu brio în jumătatea de secol petrecută împreună, sărbătoriți împreună cu cei dragi acest eveniment într-un cadru spectaculos și bucurați-vă de fiecare clipă petrecută împreună!

Surse foto: Freepik.com, Riviera-park.ro

Alege-ne pentru evenimentele importante din viața ta

Alte articole care te-ar putea interesa...