Nunta în stilul boho – care sunt caracteristicile reprezentative ale acestei tematici

Nunta în stilul boho – care sunt caracteristicile reprezentative ale acestei tematici, 1, riviera-park.ro

Nunta este pentru fiecare persoană un eveniment extrem de important, care trebuie să fie organizat până la cel mai mic detaliu. Extrem de multe lucruri trebuie să fie puse la punct pentru această zi mare, însă, înainte de toate, mirii trebuie să-și aleagă tematica după care se va ghida totul.

În acest sens, dacă și tu ești în căutarea unei teme de nuntă care să emane eleganță, dar care să reflecte și o atmosferă relaxată, în aceeași măsură, atunci o opțiune foarte bună de luat în calcul este nunta în stilul boho. Acest concept este tot mai des întâlnit și în țara noastră, unde oamenii caută să iasă puțin din anonimat și din ceea ce înseamnă nuntă clasică și au toate motivele pentru care să facă această alegere. 

Nunta boho exprimă libertate, dar și nonconformism, oferind un cadru perfect pentru cuplurile care își doresc o ceremonie și o petrecere de nuntă neconvenționale, pline de farmec și personalitate. Practic, aici nu există limite stricte sau reguli predefinite, iar creativitatea nu trebuie nici ea să aibă limite. De la decorul rustic și florile deosebite, la rochiile vaporoase și accesoriile boeme, fiecare detaliu al nunții boho chic este gândit cu atenție pentru a crea o atmosferă magică și autentică. Paleta de culori este și ea foarte atent aleasă, astfel încât să exprime cât mai mult acest concept.

În acest articol, vom discuta pe larg despre ce înseamnă stilul boho, dar și despre care sunt caracteristicile acestuia, pe care ar trebui să le respecte orice nuntă, făcută pe acest concept. Mai mult, îți vom dezvălui și care sunt decorațiunile și paleta de culori pe care trebuie să te axezi, dar te vom inspira și cu câteva idei de ținute boho, în cazul în care îți dorești să fii o mireasă sau un mire mai atipic.

1. Stilul boho la nunta – ce înseamnă stilul boho

Stilul boho este o tendință de modă, dar și de design care a căpătat o popularitate foarte mare în ultima perioadă, datorită faptului că oamenii își doresc să revină cât mai mult la autentic și la simplitate. Luând naștere în secolul al XIX-lea, acest stil este caracterizat de un aspect liber, după cum spuneam deja, extrem de lejer, care exprimă clar nonconformismul.

Așadar, nunta boho chic pune accentul pe evidențierea elementelor naturale și pe evenimentul în sine, mai mult decât pe aparențe și aranjamente care mai de care mai încărcate. Îmbrăcămintea în stil boho este caracterizată de piese fluide, supradimensionate și confortabile, precum rochii lungi cu imprimeuri diverse, bluze largi, fuste boeme și pantaloni largi. Culorile sunt adesea vibrante și vii, iar materialele naturale, cum ar fi bumbacul, inul și mătasea, sunt preferate.

Accesoriile sunt, de asemenea, o parte importantă, când vorbim despre tematica boho chic, iar acestea pot fi reprezentate de diferite pălării, eșarfe, genți din piele sau din materiale naturale, precum și bijuterii handmade, nu prea sofisticate. Cei care aleg să reprezinte acest stil sunt, de regulă, persoanele mai îndrăznețe, care s-au săturat de tot ceea ce înseamnă modern și vor să „respire” puțin și să se simtă bine la un asemenea eveniment, unde dansezi toată noaptea și trebuie să ai neapărat haine lejere.

Stilul boho merge și mai departe de atât, adică își face prezența și în obiectele ce țin de decorul interior al sălii, unde creează un spațiu cald, relaxant și plin de personalitate. Și aici vei întâlni aceleași culori calde, desprinse din natură, predominante alb sau crem, iar florile cât mai multe sunt nelipsite.

Așadar, după cum ai putut vedea deja, stilul boho este o manifestare artistică deosebită, care încurajează exprimarea liberă și care iese din tiparele prestabilite. Suntem obișnuiți ca toate nunțile să fie făcute după niște principii prestabilite, însă în ziua de astăzi trebuie doar să-ți urmezi gusturile personale, întrucât orice vis chiar poate deveni realitate, mai ales dacă alegi cei mai buni distribuitori.

masa aranjata de nunta cu tacamuri

farfurie de nunta cu aranjament verde

masa lunga in sitl boho

rochie de mireasa boho

2. Nunta boho – caracteristicile stilului boho

Tematica boho îmbină mai multe elemente, printre care cele de tip hippie, vintage și romantice, reușind astfel să creeze o atmosferă extrem de relaxată, nonconformistă și plină de farmec. Așadar, dacă și tu îți propui să planifici o nuntă în stil boho, noi îți vom sugera principalele caracteristici de care trebuie să ții cont, astfel încât decorul să fie unul extrem de autentic, ca desprins din poveste. 

Așadar, trebuie să știi, în primul rând, faptul că paleta de culori din această tematică se bazează pe tonuri naturale, pământii și pastelate. Așadar, vorbim despre nuanțe de maro, bej, crem, verde cât mai natural, galben sau coral, toate acestea fiind perfecte pentru a crea o atmosferă caldă și familiară.

Când vine însă vorba de decorul floral, trebuie să te axezi pe florile care sunt într-un stil „sălbatic”, care să fie astfel desprinse din acest context. Poți alege din mai multe variante, precum ar fi macii, dacă este sezonul lor, trandafirii albi, lavanda, bujorii, eucaliptul, care face ca orice aranjament să aibă un farmec aparte sau alte plante interesante. De asemenea, orice aranjament ar trebui să aibă cât mai multe frunze verzi încorporate în el, întrucât acest lucru accentuează și mai mult aspectul de tip boho.

Elementele vintage și retro adaugă farmec aparte și multă personalitate evenimentului. Poți integra orice fel de obiecte și decorațiuni mai vechi, pentru a accentua această tematică sau, cel mai bine, contactează direct persoanele de la locația unde se va desfășura evenimentul, iar ele îți vor da cele mai bune idei.

Când vine vorba de accesoriile boho pe care ar trebui să le poarte mireasa și domnișoarele de onoare, există și aici câteva elemente cheie. Așadar, poți opta pentru coroane de flori desprinse exact dintr-o poveste, pentru bentițe subțiri din dantelă, brățări cu mărgele sau pentru clasicele buchețele de flori, create tot după acest stil. Și mirele poate alege o cravată sau papion cu un model interesant sau un ceas vintage.

Trecând la atmosfera pe care o vei găsi la un astfel de eveniment, după cum probabil că anticipezi, totul trebuie să fie foarte relaxat, informal și prietenos. Poți opta pentru o ceremonie în aer liber, care să accentueze și mai mult această idee și care să introducă încă de la început invitații în acest cadru de vis.

Când vine însă vorba de meniuri, aici se va păstra o notă destul de clasică, pe care o poți modifica în funcție de preferințe. Locația noastră îți pune la dispoziție mai multe variante din care poți alege, astfel încât, cel mai probabil, vei găsi o opțiune prin care să mulțumești gusturile tuturor invitaților.

Așadar, după cum ai putut vedea deja, stilul boho aduce un farmec unic și o atmosferă cu totul aparte într-o nuntă. Combină culorile naturale, florile luxuriante, materialele organice, accesorii vintage, dar ține cont și de toate celelalte sfaturi, pentru a crea un concept cu adevărat unic, care va fi apreciat în rândul tuturor petrecăreților.

masa aranjata de nunta

masa lunga in stil boho

masa de lemn cu aranjamente nunta

aranjament masa nunta

3. Nunta boho chic – pentru cine se potrivește stilul boho 

Nunta în stil boho este din ce în ce mai apreciată, după cum spuneam, însă nu toată lumea ar „îndrăzni” să iasă din tipare și să-și organizeze cel mai important eveniment din viață într-un mod cu totul inedit. Așadar, acest stil este perfect pentru o anumită categorie de persoane, precum ar fi cuplurile care-și doresc să-și exprime individualitatea și să creeze o atmosferă relaxată, dar în același timp fermecătoare, în ziua nunții lor. Dacă și tu ești genul de persoană care nu se ghidează doar după tendințe, modă și tipare, atunci, cel mai probabil, te pliezi perfect pe acest concept.

De asemenea, stilul boho este ideal și pentru cuplurile care își doresc o nuntă în aer liber sau într-un cadru natural. Este perfect adaptat pentru evenimente desfășurate în mijlocul naturii, în grădini, pe plaje sau în păduri. Atmosfera boho este una relaxată, după cum am spus în repetate rânduri, punând accent pe conectarea cu natura și pe simplitate, în fond. Poate fi foarte potrivit și pentru cuplurile care își doresc o nuntă mai puțin formală și mai intimă, poate chiar cu un număr restrâns de persoane. Totuși, o idee excelentă de luat în calcul este și restaurantul pentru nuntă cu terasă, care creează aceeași impresie de libertate și de conectare cu natura.

Mai mult, trebuie să știi că stilul boho se potrivește în aceeași măsură și mirilor care își doresc să iasă în evidență într-un mod frumos și care vor să-și exprime personalitatea unică. Nunta este despre miri, astfel încât nu ar trebui să ții prea mult cont de părerile celor din jur. Oamenii pot fi adesea reticenți la anumite idei, dacă acestea ies puțin din clasic, motiv pentru care trebuie să-ți dai frâu liber propriilor gusturi. 

Așadar, dacă te regăsești în aceste criterii, este un  semn clar al faptului că trebuie să-ți realizezi evenimentul după acest concept. Oaspeții se vor simți, cel mai probabil, liberi să interacționeze cât mai mult unii cu alții și gata să se bucure de moment. Dacă încă ești în căutarea unui salon pentru evenimente perfect, te așteptăm să ne scrii și să facem ca visul să devină realitate. 

masa riviera restaurant

restaurant riviera

decor tip boho

masa lunga tip boho de nunta

masa lunga stil boho de nunta

4. Tematica boho chic – cum trebuie să arate ținutele boho-chic pentru miri

Ținutele pentru nunta în stil boho sunt adesea asociate cu un stil de viață liber și sunt ieșite puțin din tiparele clasicului. Așadar, dacă te gândești să-ți organizezi evenimentul în acest fel, trebuie să uiți de rochia clasică de prințesă sau tip sirenă, dacă ești mireasă, iar dacă ești mire, poți da uitării costumul negru, simplu, care se îmbracă de regulă la astfel de evenimente.

Așadar, o rochie de mireasă boho-chic poate fi caracterizată prin croieli fluide, materiale naturale și detalii speciale, cum ar fi chiar și cele tradiționale. Poți opta pentru o rochie cu croială amplă, cu mâneci clopot sau cu inserții din dantelă. Culorile populare pentru ținutele boho-chic sunt nude, crem, dar, bineînțeles, și alb.

După cum spuneam mai sus, accesoriile sunt elementele cheie într-o ținută boho-chic. Poți adăuga, așadar, și o coroniță florală sau o curea subțire cu flori în talie, pentru a accentua aspectul natural. De asemenea, un voal lung sau o pălărie poate completa perfect ținuta. 

În stilul boho-chic, confortul este esențial, deci, când vine vorba de încălțăminte, poți opta oricând pentru o pereche de sandale cu talpă joasă sau, de asemenea, o altă opțiune excelentă poate fi reprezentată și de sandalele sau pantofii decupați și cu un toc cui mic, care adaugă o notă de eleganță, dar și autentică tinuței.

Întregul aspect al unei mirese care optează pentru boho-chic trebuie să fie completat și de o coafură pe măsură. Așadar, poți alege un coc lejer sau poți opta pentru anumite împletituri, care să exprime în continuare aspectul natural și nonconformist. Buclele lejere sunt, de asemenea, o opțiune clasică, care poate fi luată în considerare și aici. Nu în ultimul rând, machiajul pentru ținutele boho-chic trebuie să fie și el cât mai natural și cât mai luminos posibil. Optează, așadar, pentru un aspect fresh, care să-ți facă tenul foarte radiant și care să nu te încarce prea mult.

Când vine însă vorba despre miri, situația este mult mai simplă. Domnii pot opta pentru o pereche de pantaloni de in crem, și pentru o cămașă din același material, ambele piese putând fi mai largi, extrem de lejere. 

Este important de menționat faptul că fiecare cuplu și fiecare nuntă este unică în felul ei, iar aceste sfaturi pot fi adaptate în funcție de gusturile personale, dar și de propria viziune pe care o ai asupra acestui eveniment atât de important din viața ta. 

restaurant riviera

masa lunga amenajata de nunta

masa aranjata de nunta cu mov

masa pentru eveniment aranjata

masa alba aranjata de nunta

restaurant de nunta

În concluzie, stilul boho-chic este perfect pentru persoanele care-și doresc să iasă din anonimat și vor ca nunta lor să fie caracterizată de niște decoruri unice. Dacă și tu te încadrezi aici, atunci nu mai sta pe gânduri și dă-ți frâu liber imaginației. Nu trebuie să te ocupi singur de asta, întrucât noi te putem ajuta ca totul să fie cât mai bine pus la punct, exact așa cum ai visat.

Sursa foto: pexels.com, riviera-park.ro

Alege-ne pentru evenimentele importante din viața ta

Alte articole care te-ar putea interesa...