Nunta primăvara – tot ce trebuie să știi, pentru a-ți organiza și tu evenimentul în acest anotimp plin de culoare

 Nunta primăvara – tot ce trebuie să știi, pentru a-ți organiza și tu evenimentul în acest anotimp plin de culoare, 1, riviera-park.ro

Primăvara este una dintre cele mai așteptate perioade din an, fiind anotimpul în care natura renaște, totul prinde viață, iar decorul exterior începe să devină unul de vis. Din acest motiv, paleta de culori este și ea una unică și extrem de vibrantă, perfectă, astfel, pentru o nuntă de primăvară. Extrem de mulți miri își doresc să-și unească destinele în sezonul cald, iar această alegere este, fără doar și poate, una extrem de inspirată, întrucât temperaturile din termometre sunt ideale pentru acest eveniment important.

De asemenea, și decorațiunile sunt unele magice, întrucât primăvara oferă o gamă largă de opțiuni pentru buchete, aranjamente florale și decoruri, de la magnolii și narcise, până la elegantele lalele și hortensii. Acestea nu numai că aduc un parfum și o frumusețe naturală aparte, dar pot fi chiar luate și drept simbol sau tematică pentru acest eveniment. Totodată, pe lângă aspectul estetic, organizarea unei nunți primăvara poate fi și o alegere destul de practică, însă pe larg vom discuta despre aceste amănunte în interiorul articolului.

În continuare, o să-ți dezvăluim tot ce trebuie să știi despre organizarea acestui eveniment important din viața ta în sezonul în care natura prinde viață, de la idei de decoruri, până la invitații de nuntă de primăvară.

1. De ce să-ți organizezi nunta primăvara

Nunta primăvara - de ce să-ți organizezi nunta primăvara- miri care se saruta, buchet de flori-min

Dacă și tu ești în căutarea celor mai bune idei și recomandări pentru unul dintre cele mai importante evenimente din viața ta, ai ajuns în locul potrivit. De asemenea, dacă ești indecis cu privire la momentul din an în care să-ți organizezi petrecerea, mai jos își vom oferi câteva argumente pentru care merită să faci acest lucru primăvara.

În primul rând, decorul pentru nuntă primăvara este unul de vis, după cum spuneam deja, întrucât natura revine la viață, oferind, astfel, un cadru spectaculos pentru orice eveniment. Grădinile exterioare sunt verzi în acest sezon, copacii sunt plini de flori și, împreună cu  gazonul verde, te vor ajuta să obții niște fotografii memorabile, dar te vor ajuta să te bucuri și de o atmosferă perfectă.

Nunta primăvara - de ce să-ți organizezi nunta primăvara- lalele-minNunta primăvara - de ce să-ți organizezi nunta primăvara- buchlet de flori de mireasa-min

Totodată, spre deosebire de căldura insuportabilă care este vara sau de frigul de pe timpul iernii, primăvara oferă temperaturi moderate, ideale pentru o ceremonie în aer liber sau pentru o sesiune foto lungă în natură. Acest lucru le permite, totodată, și oaspeților să se bucure de eveniment fără disconfortul temperaturilor extreme, dar și să se relaxeze în spațiul exterior special amenajat pentru nunta cu tematică de primăvară.

De asemenea, fiind în afara sezonului de vârf al nunților, primăvara oferă adesea o mai mare disponibilitate pentru locațiile pentru care poți opta, dar și pentru furnizori. Acest lucru înseamnă, implicit, și mai multe opțiuni pentru tine și, uneori, chiar prețuri mai bune pentru anumite servicii, precum ar fi fotografii sau muzica și chiar decorul.

Nunta primăvara - de ce să-ți organizezi nunta primăvara- miri la cununia religioasa-min

Chiar dacă pare un aspect nesemnificativ, trebuie să mai știi că acest sezon îți mai oferă și o mai mare varietate de decorațiuni, lucru care te va ajuta să obții un cadru de vis. De la narcise și lalele, până la frezii și magnolii, primăvara este plină de flori de sezon extrem de parfumate și de viu colorate. Aceasta înseamnă că vei avea parte de buchete diverse, aranjamente florale unice și decoruri mai accesibile și în pas cu mediul înconjurător.

Totodată, mai trebuie să menționăm și faptul că primăvara oferă o gamă largă de fructe și legume de sezon, permițând, astfel, furnizorilor pentru care optezi să creeze meniuri variate, extrem de fresh și de gustoase, pe placul tuturor invitaților. Spre exemplu, meniurile de la Riviera sunt extrem de variate și pot fi adaptate în funcție de preferințele personale.

Nu în ultimul rând, temperaturile din acest sezon permit și o mai mare flexibilitate în alegerea ținutelor, fie că ne referim la miri, ori la invitați, care, cel mai probabil, îți vor mulțumi pentru alegerea făcută. Spre exemplu, miresele pot opta pentru rochii cu diferite lungimi și stiluri, iar mirii pot alege costume mai lejere, fără grija căldurii excesive.

 2. Invitații de nuntă în primăvară – idei inedite pentru care poți opta

Faptul că îți organizezi nunta primăvara, îți oferă și o mai mare flexibilitate, când vine vorba de invitațiile pentru petrecere, care trebuie să fie și ele unele unice și adaptate vremii de afară. Așadar, în continuare, te vom inspira cu câteva idei excelente, pe care le poți lua în considerare.

În primul rând, pentru că acum este vremea în care natura își reintră în drepturi, trebuie să te axezi și tu pe folosirea elementelor florale cât mai multe în designul invitațiilor. Poți alege, astfel, diverse printuri delicate cu lalele, narcise sau orice alte flori de sezon, care să exprime direct frumusețea din această perioadă și să le inducă petrecăreților tema de nuntă de primăvară aleasă de tine și partenerul sau partenera ta de viață.

Totodată, invitațiile cu nuanțe pastelate, precum ar fi roz pal, verde mentă, albastru deschis sau galben, sunt perfecte pentru a capta esența delicată și vie pe care o oferă primăvara. Aceste culori pot fi combinate armonios cu alte elemente și nuanțe, pentru a obține, astfel, un aspect elegant și perfect sezonului în care îți organizezi evenimentul vieții tale.

Pentru un stil mai rustic, în cazul în care aceasta este tematica de nuntă de primăvară pe care o alegi, poți opta pentru un tip de hârtie texturată, naturală, care să conțină și elemente de design ce imită lemnul sau alte plante specifice. Această alegere aduce un sentiment de autenticitate și îi va ajuta chiar și pe invitați să se conecteze cu natura pentru câteva secunde.

În cazul în care ești adeptul lucrurilor handmade, după tipărirea invitațiilor, poți lipi pe plic una dintre florile de sezon specificate mai sus, care poate fi fie uscată, fie înflorită și perfectă. Acest lucru va oferi, fără doar și poate, un aer extrem de primăvăratic, unic, perfect pentru tematica aleasă de tine.

Invitații de nuntă primăvara - idei inedite pentru care poți opta- invitatii de nunta cu flori-minInvitații de nuntă primăvara - idei inedite pentru care poți opta- invitatii de nunta alb si maro cu flori-min

Totuși, nu uita că există și anumite idei pentru care poți opta mereu, indiferent de sezon. Poate fi vorba, spre exemplu, despre invitațiile interactive, precum ar fi puzzle-uri sau alte jocuri creative, care să aducă un zâmbet pe buzele celui care scoate hârtia din plic. Tot în această categorie mai putem include și portretele personalizate cu voi doi, dintr-un moment special din viața voastră de cuplu.

Așadar, dacă până acum nu aveai idee pentru ce invitații de nuntă să optezi, sperăm că informațiile de mai sus te-au inspirat să iei cea mai bună decizie.

3. Nuntă cu tematică de primăvară – decorațiunile pe care le poți alege

Nunta cu tematică de primăvară - decorațiunile pe care le poți alege- buchet de flori de mireasa-min

Organizarea celui mai important eveniment din viața ta în acest sezon verde îți oferă, fără îndoială, și o paletă largă de posibilități, în ceea ce privește tematica și decorul, permițându-ți, de asemenea, să-ți exprimi și creativitatea cât mai mult. Astfel, există extrem de multe decorațiuni pentru nunta de primăvară de care trebuie să afli și tu.

În primul rând, dacă locația unde urmează să organizezi petrecerea dispune și de o grădină, atunci, pentru a crea o atmosferă cu adevărat unică, trebuie să optezi și tu pentru diferite aranjamente, cu o varietate de flori de primăvară expuse deja anterior, plus alte obiecte de efect, precum ar fi ghirlandele luminoase dispuse strategic. Iluminatul mai poate fi realizat și cu ajutorul lumânărilor, pentru a obține o atmosferă caldă și romantică, dar cu toate aceste lucruri te va putea ajuta firma pentru care ai optat.

Nunta cu tematică de primăvară - decorațiunile pe care le poți alege- sala decorata de nunta primavara-min

Mai mult, când vorbim de decorul ideal de primăvară, nu trebuie să-ți lipsească nici culorile pastelate în sala de eveniment. Fie că ne referim la flori, vesela de masă sau alte lucruri, toate acestea, alese în nuanțele potrivite, pot crea un sentiment de prospețime și multă lumină. Combină oricând culori precum ar fi rozul pal, movul de tip lavandă, galbenul deschis, baby blue și verde, pentru un efect vizual plăcut.

Nunta cu tematică de primăvară - decorațiunile pe care le poți alege- masa decorata cu flori si vesela-min

Totodată, când vine vorba de aranjamentele pe care le poți alege la interior, trebuie să le iei în calcul și pe cele florale suspendate, care adaugă o notă de eleganță, dar și multă originalitate locației. Fie că este vorba despre unele agățate deasupra meselor sau de unele mari și impresionante care atârnă în mijlocul încăperii, pe tavan, acestea creează un efect spectaculos și insuflă, fără doar și poate, ideea de primăvară. Pentru a alege cele mai rezistente flori, te poți consulta cu firma de decorațiuni cu care urmează să colaborezi.

Nunta cu tematică de primăvară - decorațiunile pe care le poți alege- salon de nunta riviera cu arcada de plante-minNunta cu tematică de primăvară - decorațiunile pe care le poți alege- salon riviera amenajat pentru nunta-min

Chiar dacă acesta nu este neapărat o decorațiune, ci un lucru foarte funcțional, trebuie să știi că un bar cu limonadă este o idee extrem de potrivită pentru o nuntă organizată primăvara, care are, de asemenea, și un impact vizual extrem de important pentru invitați. Poți alege, astfel, să le oferi oaspeților tăi o varietate de băuturi răcoritoare cu fructe de sezon și ierburi aromatice, perfecte pentru gusturile tuturor. Totodată, acesta poate fi decorat după bunul plac, pentru a se încadra cât mai corespunzător în decorul de primăvară pe care încerci să-l creezi.

Și, nu în ultimul rând, la intrarea în restaurant, o arcadă împodobită cu flori de primăvară va crea un impact vizual puternic, dar te va ajuta să obții și niște fotografii de poveste. Optează pentru plante cât mai viu colorate, care să se îmbine perfect vizual și care să ofere un cadrul de basm.

4. Decor de nuntă primăvara – cum arată locația potrivită pentru acest anotimp?

Nu în ultimul rând, nu trebuie să uităm că, indiferent de sezonul pe care îl alegi, locația este cel mai important aspect de luat în calcul, când vine vorba de organizarea unei nunți. Trebuie să ții cont de faptul că alegerea unei locații pentru un astfel de eveniment nu trebuie numai să reflecte frumusețea și prospețimea anotimpului de afară, dar trebuie să fie și foarte practică, potrivită pentru variațiile meteorologice ce pot apărea în ziua respectivă. Ideal ar fi ca salonul de nuntă de primăvară să combine un interior spațios și versatil, cu o grădină încântătoare și, dacă este posibil, un lac, care adaugă o frumusețe aparte, însă vom detalia aceste lucruri mai jos.

Decor de nuntă primăvara - cum arată locația potrivită pentru o nuntă organizată primăvara- salon riviera amenajat de nunta-minDecor de nuntă primăvara - cum arată locația potrivită pentru o nuntă organizată primăvara- salon restaurnat cu ring de dans-min

Așadar, trebuie să ai în vedere mai întâi să alegi corect capacitatea restaurantului, în funcție de cât de mulți invitați vei avea. Acest lucru asigură oaspeților tăi tot confortul de care au nevoie, indiferent de vremea de afară. Interiorul trebuie să fie suficient de spațios nu doar când vine vorba de mese și scaune, ci trebuie să aibă și un ring de dans pe măsură și un spațiu special dedicat formației care se va ocupa de momentul de divertisment. Saloanele Riviera respectă din plin aceste caracteristici, fiind nu doar foarte elegante, ci îmbinând cât mai mult și aspectul vizual plăcut cu funcționalitatea de care orice miri au nevoie.

Decor de nuntă primăvara - cum arată locația potrivită pentru o nuntă organizată primăvara- ring de dans riviera-minDecor de nuntă primăvara - cum arată locația potrivită pentru o nuntă organizată primăvara- sala de nunta riviera-min

Dacă nunta urmează să se organizeze primăvara, este esențial ca locația să se bucure și de un spațiu verde, după cum spuneam mai sus. Astfel, o locație care să includă o grădină bine îngrijită sau un spațiu exterior care să permită invitaților să socializeze pe îndelete este ideală pentru tine. Nu doar că vei putea obține și niște fotografii de vis, dar vei avea parte și de o nuntă ca de poveste.

Nu în ultimul rând, restaurantul pentru nuntă Riviera îți oferă o priveliște minunată și către lac, lucru care conferă un romantism și o frumusețe deosebită. Primăvara, toate elementele naturale au locul lor bine stabilit, motiv pentru care ar trebui și tu să le oferi cea mai mare importanță, în cazul în care urmează să-ți organizezi nunta în acest anotimp.

Decor de nuntă primăvara - cum arată locația potrivită pentru o nuntă organizată primăvara- salon nunta riviera-minDecor de nuntă primăvara - cum arată locația potrivită pentru o nuntă organizată primăvara- masa amenajata pentru nunta riviera-minDecor de nuntă primăvara - cum arată locația potrivită pentru o nuntă organizată primăvara- mese amenajate riviera park-min

În concluzie, după cum ai putut vedea, există o gamă largă de beneficii pentru care merită să-ți organizezi nunta primăvara. Nu uita însă că în ceea ce privește locația, este important ca aceasta să-ți ofere multă flexibilitate, astfel încât invitații să aibă suficient loc de desfășurare în interior, dar să poată ieși oricând și afară, în spațiul exterior special amenajat, pentru a servi o băutură de sezon. Tu ce părere ai cu privire la organizarea evenimentului special din viața ta în acest sezon?

Sursa foto: riviera-park.ro, freepik.com, pexels.com

Alege-ne pentru evenimentele importante din viața ta

Alte articole care te-ar putea interesa...