Organizare nuntă – Idei de planificare pentru un eveniment inedit + cum să te asiguri că petrecerea va fi cu adevărat de neuitat

Organizare nuntă – Idei de planificare pentru un eveniment inedit + cum să te asiguri că petrecerea va fi cu adevărat de neuitat, 1, riviera-park.ro

Căsătoria este unul dintre cei mai importanți pași în viața a doi oameni care s-au hotărât să își lege destinele unul de al celuilalt. Toate sentimentele și emoțiile mirilor încep cu primii pași în organizarea nunții perfecte. De la invitații, la alegerea localului, a rochiei de mireasă și costumului, a muzicii și a meniurilor, toate presupun un efort considerabil până în ajunul zilei celei mari. Toate acestea sunt doar câțiva din pașii care trebuie urmăriți în planificarea evenimentului care va culmina cu petrecerea la care toată lumea trebuie să se simtă bine. Cum ajungeți în această ultimă etapă și cum treceți de ea cu bine? Cu răbdare și bifând câteva puncte, astfel încât tot procesul să devină simplu și distractiv.
Organizarea unei nunți de la A la Z nu mai este atât de greu de realizat în ziua de azi când există atât de multe idei din care va puteți inspira și pe care le puteți transforma în momente unice și originale, așa cum vă doriți. Dar cum să aveți parte de evenimentul perfect? Aflați din rândurile de mai jos.

 

 

1. Organizarea unei nunți – Ce trebuie să aveți în vedere în planificarea evenimentului

 

1. Organizarea unei nunti Ce trebuie sa aveti in vedere in planificarea evenimentului

 

Cererea în căsătorie este începutul unei perioade pe cât de frumoase pe atât de aglomerate din viața unui cuplu. Atunci când există o planificare bine organizată însă, lucrurile se pot simplifica destul de mult când țineți cont de câteva aspecte.

Organizarea unei nunți pas cu pas poate începe cu o listă pe care să puneți tot ce este mai important pentru voi. Astfel:

  • numărul de invitați în funcție de care veți alege și locul în care se va desfășura evenimentul;
  • alegerea rochiei de mireasă și a costumului de ginere;
  • alegerea unei teme, dacă doriți, și a aranjamentelor florale, în funcție de aceasta;
  • stabilirea meniului pentru nuntă;
  • stabilirea tipului de entertainment, începând cu muzica și alte idei de distracție pentru invitați.

 

Probabil unul dintre cele mai bune sfaturi de organizare a nunții este să începeți planificarea de îndată ce ați stabilit data.

 

1.1. Lista de organizare a nunții sau micul ghid de care ai nevoie

 

1.1. Lista de organizare a nuntii

 

Dacă vă întrebați care este cel mai important sau dificil pas în organizarea nunții, trebuie să țineți cont de două aspecte care vor dicta întregul curs al planificării:

  • data nunții;
  • în funcție de data nunții, alegerea locației în care se va desfășura evenimentul.

 

Partea cea mai bună în organizarea unei nunți de la A la Z în ziua de azi este că puteți alege orice dată, în orice anotimp. În funcție de aceasta puteți începe să contactați locațiile care va interesează pentru a face rezervarea pentru ziua respectivă. Odată ales restaurantul pentru nuntă, puteți crea lista cu toate cele necesare. Astfel:

  • realizarea invitațiilor care este unul dintre primii din planificarea nunții;
  • alegerea decorațiunilor pentru nuntă;
  • stabilirea meniului și alegerea tortului pentru nuntă;
  • alegerea rochiei de mireasă și a costumului mirelui;
  • contractarea unei trupe sau DJ care să se ocupe de distracția nuntașilor;
  • rezervarea unui fotograf și a unui videograf pentru a imortaliza această zi minunată;
  • rezervarea unei cabine foto sau alt tip de entertainment pentru voi și invitați.

 

Pentru că orice cuplu își dorește o nuntă originală, unică, sunt destul de multe idei pe care va puteți baza în organizare și care pot fi folosite încă din faza de planificare.

 

1.2. Planificarea nunții pas cu pas

 

1.2. Planificarea nuntii pas cu pas

 

Ghidul unei nunți pas cu pas presupune să știți cum doriți să arate evenimentul vostru, iar o mare parte din el ține de locația aleasă. Un restaurant cum este Riviera Park poate fi locul ideal în care să aveți o petrecere spectaculoasă și originală.
Ce înseamnă unic? Începând cu saloanele Riviera care pot fi amenajate în orice stil doriți și până la priveliștile care vor fi decorul perfect pentru fotografiile din timpul petrecerii, totul trebuie organizat în așa fel încât să fie pe gustul vostru și al invitaților, mai ales că vă puteți baza și pe ajutorul unui wedding planner.
Pentru a vă fi cât mai ușor, puteți realiza un plan de organizare a nunții care va cuprinde momentele serii sau ale zilei, în funcție de tipul de eveniment dorit. Astfel:

  • primul moment important este întâmpinarea invitaților la local care se poate face cu o muzică inedită;
  • dansul mirilor care dă tonul începerii petrecerii de nuntă;
  • servirea felurilor de mâncare, meniurile Riviera fiind alcătuite în așa fel încât să răspundă tuturor exigențelor;
  • între servirea felurilor de mâncare, se pot împleti diverse momente bazate pe ideile de entertainment pe care le-ați planificat;
  • spre finalul petrecerii, puteți avea în vedere momente precum aruncatul buchetului miresei, datul jos al jartierei, dar și alte idei de distracție, precum jocuri la care să participe și invitații.

 

Fie că doriți o nuntă tradițională, fie una modernă și originală, există foarte multe idei de la care puteți pleca pentru a transforma evenimentul vostru într-unul unic și memorabil.

 

2. Idei pentru o nuntă unică și originală

 

2. Idei pentru o nunta unica

 

Fiecare cuplu își dorește ca evenimentul să fie unul deosebit, nemaivăzut, chiar. În acest scop, imaginația și preferințele joacă un rol foarte important. Ce trebuie să aveți în vedere pentru a avea o nuntă de neuitat? Iată câteva idei:

  • tematica este unul dintre elementele cele mai importante în organizarea nunții;
  • aranjamentele sunt la fel de importante, contribuind la întregul scenariu pe care l-ați conceput;
  • distracția invitaților și momentele speciale pe care le doriți la nuntă și care vor transforma evenimentul într-unul unic.

 

În ziua de azi, aveți foarte multe opțiuni în ceea ce privește toate elementele menționate mai sus, astfel că puteți plănui ziua nunții pas cu pas, pentru a reuși să aveți evenimentul mult visat.

 

2.1. Idei de tematică a nunții

 

2.1. Idei de tematica a nuntii

 

De câțiva ani, nunțile se desfășoară după anumite tematici, ceea ce face întreaga planificare mai ușoară. Odată stabilită, aceasta va dicta întregul ton al petrecerii.
Dacă vă gândiți la idei originale, inedite la nuntă, tematica poate fi unul dintre ele. În acest scop, puteți avea în vedere următoarele:

  • tematicile bazate pe culori – monocromia sau nuanțele naturale fiind cu adevărat speciale;
  • tematicile bazate pe natură în funcție de anotimpul în care are loc nunta sunt idei deosebite pentru un eveniment special ca voi;
  • filmul este o tematică din care va puteți inspira pentru nunta voastră, iar atunci când vreți să aveți o nuntă originală, filmul vostru preferat poate fi o idee foarte bună;
  • o țară cu obiceiurile, muzica și chiar gastronomia sa poate fi o idee inedită de tematică pentru o nuntă modernă, ieșită din comun chiar;
  • un eveniment sau o întâmplare din viața voastră, cum ar fi momentul în care v-ați cunoscut este o altă idee originală de tematică a nunții.

 

În funcție de tema aleasă puteți alege apoi rochia și costumul mirelui, aranjamentele și chiar muzica și surprizele din timpul petrecerii.
Când vine vorba despre entertainment, acesta este sufletul evenimentului, astfel că este recomandat să aveți în vedere mai multe aspecte în alegerile voastre.

 

2.2. Idei de entertainment la nuntă

 

2.2. Idei de entertainment la nunta

 

Una dintre cele mai importante pregătiri pentru o nuntă este alegerea muzicii. Din fericire, în acest caz cele două variante sunt:

  • muzica live asigurată de una sau mai multe trupe sau artiști;
  • muzica pusă de un DJ.

 

Amândouă variantele au avantajele și dezavantajele lor. În timp ce o trupă va avea un anumit repertoriu din care puteți alege piesele dorite, DJ-ul poate fi un animator mai bun, în funcție de tematica aleasă. Așadar, din acest punct de vedere este bine să știți foarte bine ce doriți pentru a face cea mai bună alegere. Bineînțeles că puteți împărți momentele în cele în care aveți atât un band, cât și un DJ, dacă doriți.
Indiferent de alegere, este recomandat ca muzica și entertainmentul să aibă elemente din tematica nunții, astfel încât toate să se îmbine cât mai armonios. Iar când vine vorba despre armonie, aceasta trebuie să se reflecte și în decorațiuni.

 

2.3. Idei de aranjamente pentru nuntă

 

2.3. Idei de aranjamente pentru nunta

 

Există atât de multe idei de decorațiuni pentru nuntă încât uneori pare dificil să vă dați seama dacă ați făcut alegerea potrivită. Pentru a reduce numărul de opțiuni, iată câteva lucruri de care puteți ține cont:

  • tematica este cea care da tonul întregii organizări a nunții, astfel că și aranjamentele pot fi alese în funcție de ea;
  • florile naturale sunt foarte frumoase și vor arăta bine în orice tip de locație, fie ea restaurant sau terasă;
  • alegeți decorațiuni în culori naturale, în timp ce numărul nuanțelor nu ar trebui să depășească două sau trei, în funcție de cât de diferite sunt, deși monocromia are și ea farmecul său;
  • alegeți decorațiunile suspendate sau vasele mari care pot fi așezate ca piese centrale pentru a crea un efect de bogăție vizuală.

 

Printre cele mai frumoase flori care se pot regăsi în decorațiuni sunt cele de sezon, dacă organizați o nuntă de primăvară sau toamnă, însă la fel de spectaculoase sunt și:

  • trandafirii mici în toate culorile;
  • bujorii;
  • floarea miresei;
  • ornithogalum;
  • crinii;
  • freziile.

 

Mai mici sau mai mari, simple sau complexe, decorațiunile au rolul de a crea atmosfera pe care voi o doriți la nuntă. De asemenea, ele vor contribui la momentele speciale la care v-ați gândit.

 

2.4. Idei de momente speciale la nuntă

 

2.4. Idei de momente speciale la nunta

 

Momentele speciale la o nuntă duc cu gândul la dansul mirilor și aruncatul buchetului miresei, de cele mai multe ori. În ziua de azi, însă, puteți organiza destul de multe surprize care nu doar ca vor elimina pauzele dintre sesiunile de dans, ci vor avea și rolul de a întreține atmosfera.
Ce idei de momente puteți avea în vedere pentru o nuntă originală? Iată câteva propuneri interesante:

  • numerele de magie, care cu toate că de cele mai multe sunt pentru copii, se pot organiza și ca show-uri pentru evenimente private cum sunt botezurile și nunțile, bineînțeles;
  • concursurile între invitați și/sau miri care sunt foarte distractive;
  • cabina foto cu diverse accesorii care a devenit un moment clasic la o nuntă, dar care este destul de distractivă;
  • quiz-urile în care participanții se pot distra cu întrebări despre cât de bine se cunosc;
  • foto cornerul este nu doar un moment de entertainment, ci o modalitate de a permite invitaților să își creeze propriile amintiri de la nunta voastră;
  • proiecțiile cu imagini și fotografii cu mirii pot fi un moment deosebit de entertainment din care invitații pot afla mai multe despre voi.

 

Așadar, ideile pentru o nuntă în ceea ce privește momentele special create pentru invitați sunt destul de multe, astfel încât aceștia să se simtă importanți.

 

2.5. Idei de surprize la nuntă

 

2.5. Idei de surprize la nunta

În afara momentelor de entertainment, va puteți gândi și la câteva idei surpriză la nuntă, astfel că deși unele dintre ele vor fi cele clasice, puteți păstra secretul, astfel încât să vă surprindeți invitații cu ele. Iată și câteva sugestii:

  • candy barul și standul cu înghețată, iată două idei clasice, care nu se vor demoda și cu care va puteți surprinde invitații;
  • karaoke este o alta idee de surpriză pentru momentele în care invitații iau o pauză de la dans, dar distracția trebuie să continue;
  • piñata poate fi una dintre cele mai simpatice idei de entertainment la o nuntă;
  • fântâna de ciocolată și baloanele cu heliu sunt ușor de integrat cu orice tip de nuntă;
  • aducerea unui caricaturist poate fi o altă surpriză care va înlocui clasicele mărturii, astfel invitații vor pleca cu un cadou semnificativ de la nunta voastră.

 

În concluzie, organizarea nunții trebuie să țină cont de cele de mai sus. Atunci când doriți un eveniment special care să emane originalitate, tematica poate fi cheia către o petrecere la care vă veți simți bine atât voi, cât și invitații. Momentele clasice împletite cu cele moderne vă vor ajuta să creați o atmosferă distractivă, în timp ce aranjamentele vă vor transporta pe toți într-o lume de basm.

Sursa foto: riviera-park.ro

 

Alege-ne pentru evenimentele importante din viața ta

Alte articole care te-ar putea interesa...