Petrecere de Crăciun – cum trebuie să planifici un astfel de eveniment corporate pentru a fi memorabil

Petrecere de Crăciun – cum trebuie să planifici un astfel de eveniment corporate pentru a fi memorabil, 1, riviera-park.ro

Petrecerea de Crăciun este un eveniment mult așteptat în fiecare an de către toți angajații care sunt nerăbdători să petreacă alături de prieteni, într-un cadru mai puțin formal și plin de surprize. Această tradiție, care a fost adoptată și la noi în țară de o perioadă bună de timp, aduce oamenii mai aproape și consolidează relații mai profunde de prietenie chiar și între superiori și angajați, oferind tuturor o pauză binemeritată de la sarcinile zilnice.

Petrecerea de Crăciun corporate nu este o simplă adunare sau o masă festivă, ci un eveniment plin de momente de divertisment, poate care are chiar și un dress code, de unde cadourile nu trebuie să lipsească. Aceasta are rolul de a aduce un sentiment mai relaxat printre angajați și este un prilej perfect de a vedea dincolo de limitele impuse la locul de muncă.

În cele ce urmează, vom vorbi mai în detaliu despre modul în care se organizează și se desfășoară o petrecere de Crăciun corporate, de la planificare și pregătiri, până la activitățile pe care trebuie să le pui în practică cu ceilalți invitați, meniul perfect, dar și locația, bineînțeles.

1. Petrecere de Crăciun – ce presupune etapa de planificare?

Planificarea petrecerii corporate de Crăciun implică foarte multă responsabilitate, întrucât trebuie să acorzi atenție fiecărui aspect în parte, pentru ca rezultatul final să fie conform cu așteptările. Cu un plan bine stabilit înainte, vei putea crea un eveniment memorabil pentru colegii sau angajații tăi, care să fie subiect de discuție până anul viitor.

Primul pas în planificarea petrecerii de Crăciun este, așadar, stabilirea clară a obiectivelor evenimentului. Acest lucru te va ajuta să-ți formezi o viziune clară asupra rezultatului final și te va ajuta să iei cele mai potrivite decizii. Tot acum este și momentul ideal să stabilești un buget clar pentru petrecere, astfel încât să ai o limită financiară în minte, care să te ghideze pe tot parcursul organizării, indiferent că vorbim de meniuri, locație, momente de divertisment și tot așa.

Următorul pas pe care trebuie să-ți bifezi tot din etapa inițială este alegerea locației perfecte. Verifică din timp disponibilitatea restaurantelor potențiale, cum ar fi saloanele Riviera, și alege unul care se potrivește numărului de persoane.

Dacă dorești să adaugi o notă specială petrecerii, care să o facă să fie și mai memorabilă, poți opta și pentru o tematică specifică de Crăciun. De exemplu, poți să creezi o atmosferă de poveste de iarnă, cu ajutorul decorațiunilor specifice, sau să impui o altă tematică la alegere. Totuși, nu ar trebui să lipsească din locație brăduții împodobiți, luminițele, florile de sezon, precum ar fi Crăciunițele, sau alte elemente esențiale.

Mai mult, meniul este și el extrem de important pentru o astfel de petrecere. Asigură-te că locația unde urmează să organizezi evenimentul îți oferă o gamă largă de variante, pentru gusturile tuturor, cum sunt, de altfel, meniurile de la Riviera. De asemenea, interesează-te din timp dacă există anumite persoane care au restricții alimentare, care sunt vegane sau țin post, pentru a putea personaliza mâncarea pentru necesitățile lor. Băuturile, inclusiv cele fără alcool și cocktailurile, trebuie alese și ele cu grijă, pentru a completa perfect meniul și pentru a oferi o varietate de opțiuni.

Nu uita faptul că petrecerea de Crăciun trebuie să fie distractivă și interactivă, înainte de toate. Planifică, astfel, diferite activități adecvate, care să-i distreze pe cei prezenți, dar care poate să-i ajute și să se cunoască mai bine.

Nu în ultimul rând, anunță toate persoanele din timp de acest eveniment. Asigură-te că toată lumea știe data exactă, locația, dress code-ul (dacă este cazul) și alte detalii specifice. Mai apoi, cere și confirmarea invitaților, pentru a putea pune la punct toate detaliile la locație.

Așadar, planificarea unei petreceri de Crăciun corporate poate fi o adevărată provocatoare, mai ales dacă ești la prima experiență de acest gen, dar cu o planificare amănunțită și o abordare bine gândită vei reuși să creezi pentru toată lumea o experiență memorabilă.

Petrecere de Crăciun - ce presupune etapa de planificare - etapa de palnificare - salon riviera

Petrecere de Crăciun - ce presupune etapa de planificare - masa aranjata de Craciun

Petrecere de Crăciun - ce presupune etapa de planificare - pahare de șampanie

2. Petrecere de Crăciun corporate – cum alegi locația și meniurile perfecte?

După cum vorbeam și mai sus, în organizarea petrecerii de Crăciun un rol extrem de important îl are locația evenimentului, dar și meniurile pentru care optezi. Aceste două aspecte vor contribui semnificativ la succesul evenimentului și la voia bună pe care o vor avea toți invitații. Așadar, pentru a face cele mai bune alegeri, este important să iei în considerare mai multe aspecte esențiale, despre care vom discuta mai jos.

În primul rând, începe prin a evalua numărul de participanți. Petrecerile de Crăciun corporate sunt, de regulă, destul de mari, mai ales dacă este vorba despre o companie numeroasă, așa că asigură-te că locația aleasă are suficient spațiu pentru a găzdui toți invitații, inclusiv o zonă pentru dans și divertisment, astfel încât toată lumea să se destindă după bunul plac. Evenimente private la Riviera îți oferă toate aceste facilități – locația este concepută pentru grupuri numeroase, dar și pentru cele cu un număr limitat de persoane.

De asemenea, mai verifică și dacă locația este ușor accesibilă pentru toți invitații. Este recomandat să alegi un restaurant care să fie în oraș, în cazul de față, București, astfel încât oamenii să nu fie nevoiți să plătească excesiv pentru transport.

Vorbeam mai sus despre buget, lucru pe care trebuie să-l menționăm și aici. Stabilește o sumă de bani în care ți-ai dori să te încadrezi cu locația și meniurile, iar abia apoi începe să cauți opțiuni care să se încadreze în necesitățile tale. Poți vorbi deschis cu personalul pentru a cere diferite meniuri personalizate și pentru a obține, astfel, cele mai bune variante, în raport calitate-preț.

Când vine vorba, însă, de meniuri, există două opțiuni din care poți alege. Prima, și cea mai simplă, dar nu neapărat și cea mai potrivită, este să optezi pentru un bufet suedez, de unde fiecare să-și aleagă ceea ce-și dorește. A doua variantă este aceea să optezi pentru o varietate de preparate, cum ar fi aperitive, feluri principale și deserturi. Meniul ar trebui să aibă un echilibru între preparatele calde și cele reci, dulci și sărate, pentru a satisface toate gusturile.

Dacă-ți dorești să adaugi o notă specială petrecerii, poți opta pentru preparate sau deserturi personalizate, care să poarte numele companiei sau care să includă mesaje tematice de Crăciun. Spre exemplu, alege un tort care să conțină culorile și logo-ul firmei voastre.

Cu aceste sfaturi utile, ar trebui să alegi cea mai bună locație pentru petrecerea ta, care să satisfacă cerințele întregului grup de invitați.

Petrecere de Crăciun corporate - cum alegi locația și meniurile perfecte pentru petrecerea de Crăciun - 3 fete, haine cu paiete

Petrecere de Crăciun corporate - cum alegi locația și meniurile perfecte pentru petrecerea de Crăciun - mai multe persoane cu artificii în mână

Petrecere de Crăciun corporate - cum alegi locația și meniurile perfecte pentru petrecerea de Crăciun - masaă aranjată cu tacâmuri și pahare

Petrecere de Crăciun corporate - cum alegi locația și meniurile perfecte pentru petrecerea de Crăciun - masa aranjată de eveniment, lalele, tacâmuri

Petrecere de Crăciun corporate - cum alegi locația și meniurile perfecte pentru petrecerea de Crăciun - masă de eveniment riviera

Petrecere de Crăciun corporate - cum alegi locația și meniurile perfecte pentru petrecerea de Crăciun - mese aranjate la riviera

Petrecere de Crăciun corporate - cum alegi locația și meniurile perfecte pentru petrecerea de Crăciun - riviera park logo

Petrecere de Crăciun corporate - cum alegi locația și meniurile perfecte pentru petrecerea de Crăciun - salon riviera, scaune colorate

3. Petrecere corporate Crăciun – idei de activități pe care angajații le pot face

Petrecerea de Crăciun a unei firme ar fi incompletă în lipsa unor activități interactive, care să stârnească amuzamentul tuturor, dar care să-i ajute pe toți cei care participă să-și consolideze mai bine relațiile de prietenie. Așadar, dacă ești în pană de idei, mai jos îți vom oferi câteva variante ce merită luate în calcul.

O activitate clasică de Crăciun, dar care nu lipsește în niciun an din nicio firmă, este Secret Santa. Concret, toate persoanele trebuie să aleagă câte un bilețel cu un nume la întâmplare și să cumpere un cadou pentru acea persoană. Cu un buget prestabilit, acest schimb de cadouri poate fi o modalitate minunată de a crea surprize și momente amuzante pentru cei cu care lucrezi. De asemenea, bilețelele trebuie să fie făcute cu câteva săptămâni înainte de petrecere, astfel încât toată lumea să aibă timp suficient să cumpere acest cadou.

Totodată, mai poți organiza și un concurs de colinde, unde să împarți invitații în două sau mai multe echipe, iar fiecare să interpreteze câteva cântece de sezon cunoscute. Pentru ca totul să fie și mai distractiv, pune și o miză pentru echipa cea mai talentată.

Mai mult, poți realiza și un colț unde să pui un photobooth cu accesorii festive, de sezon, cum ar fi căciuli de Moș Crăciun, mănuși, nas de ren, urechi de elfi sau alte elemente distractive de acest gen. Datorită acestor imagini amuzante, petrecăreții nu vor uita, cu siguranță, petrecere corporate de Crăciun.

Dacă persoanele invitate sunt deschise la provocări și la activități mai interactive, poți crea chiar și un concurs de costume. Îndeamnă fiecare participant să fie cât mai creativ și să-și folosească cât mai mult imaginația. Această activitate nu doar că poate stârni extrem de mult amuzament, dar vă poate introduce pe toți mult mai repede în atmosfera de sezon.

Ce-ai spune și de organizarea unui concurs de întrebări și răspunsuri cu tematică de Crăciun? Pune diferite întrebări despre tradițiile acestei sărbători, despre filme celebre de Crăciun sau chiar din anumite melodii cunoscute. Câștigătorii pot primi diferite premii micuțe și amuzante, care pot fi și ele stabilite dinainte.

Pentru ca experiența să fie completă, le poți pregăti chiar tu invitaților anumite momente surpriză, în ton cu vremea de afară. Cheamă niște colindători, organizează câteva momente pline de tradiții și, cu siguranță, fiecare persoană în parte va aprecia acest lucru.

Așadar, activitățile interactive ocupă un loc destul de important pentru orice petrecere, iar cea de Crăciun nu face o excepție. Nu lăsa aceste detalii pe ultima sută de metri și pune-le pe lista de „to do” încă din etapa inițială.

Petrecere corporate Crăciun - idei de activități pe care angajații le pot face - fete și băieți petrecere de Crăciun

Petrecere corporate Crăciun - idei de activități pe care angajații le pot face - pahare cu băutură

Petrecere corporate Crăciun - idei de activități pe care angajații le pot face - salon de eveniment riviera

Petrecere corporate Crăciun - idei de activități pe care angajații le pot face - salon riviera, scaune, mese

4. Organizare petrecere de Crăciun – cum poți alege un dress code atractiv

Tot atunci când vorbim de idei de petrecere de Crăciun, trebuie să mai aducem în discuție și alegerea unui dress code atractiv, care poate aduce un zâmbet în plus pentru cei care iau parte la eveniment. Există mai multe motive pentru care ar trebuie să optezi pentru acest lucru, iar despre acest aspect vom vorbi acum.

În primul rând, un dress code adecvat poate transforma instantaneu atmosfera petrecerii, aducând un aer de sărbătoare imediat cu sosirea primei persoane. Nu trebuie să fie vorba despre o alegere vestimentară prea restrictivă, care să-i pună în dificultate pe invitați, însă pot exista anumite cerințe clare. Spre exemplu, le poți spune ca fiecare să aibă culorile roșu și alb pe haine, nuanțe specifice sărbătorii.

Mai mult, când toți participanții respectă dress code-ul, se creează imediat o senzație de apartenență la grup, întrucât nimeni nu se simte exclus sau nimeni nu se îngrijorează de faptul că nu a făcut o alegere vestimentară prea reușită sau adecvată.

De asemenea, un dress code le oferă și ghidare și claritate foarte mare invitaților, în ceea ce privește alegerea ținutei. În loc să se confrunte cu dilema „Ce să port?”, petrecăreții vor ști exact ce se așteaptă de la ei, ceea ce face pregătirea pentru petrecere mai ușoară și mai plăcută.

Totuși, nu uita faptul că și atunci când alegi un dress code specific, există întotdeauna și loc pentru creativitate și originalitate. Participanții pot adăuga oricând un plus de personalitate prin accesorii sau prin alte lucruri, astfel încât alegerile să îi reprezintă în totalitate și să nu fie nimic impus.

Totodată, un dress code poate să stabilească și tonul petrecerii tale. De exemplu, dacă impui unul mai formal, atunci toată lumea o să știe că este vorba despre un eveniment elegant, în timp ce unul casual poate transmite un aer relaxat și prietenos. Acest lucru poate fi un real ajutor pentru invitații care vor ști să facă alegerea perfectă, în funcție de locația aleasă de tine.

Nu în ultimul rând, chiar dacă acest lucru nu este esențial, trebuie să mai adăugăm aici și faptul că dress code-ul va contribui la realizarea unor fotografii de grup frumoase și memorabile. Pozele de la petrecere vor arăta impresionant și pot fi o amintire minunată pentru toți participanții.

Organizare petrecere de Crăciun - cum poți alege un dress code atractiv - fete și ciocnesc pahare de șampanie

Organizare petrecere de Crăciun - cum poți alege un dress code atractiv - oameni, pahare, căciuli

Organizare petrecere de Crăciun - cum poți alege un dress code atractiv - oameni la petrecere, confetti

Organizare petrecere de Crăciun - cum poți alege un dress code atractiv - pahare de șampanie, oameni care dansează

În concluzie, tematica petrecerii de Crăciun este esențială, dacă îți dorești să organizezi un eveniment de neuitat și dacă îți dorești să-i surprinzi cât mai plăcut pe cei care vor lua parte aici. Începe planificarea din timp, astfel încât să te asiguri că pui toate detaliile la punct și că nu-ți scapă nimic din vedere, pentru ca întreaga experiență să fie un real succes.

Surse foto: riviera-park.ro, freepik.com, pexels.com

Alege-ne pentru evenimentele importante din viața ta

Alte articole care te-ar putea interesa...